torresibiza.nl

Toren uit 1600

Tekening terrein en vertrekken

Torres c'ant Font

De toren
De toren

Deze prachtige toren met een mediterane sfeer met palmbomen, cactussen en uitzicht op zee en de oude stad Ibiza, is in 1600 gebouwd om de Ibizienco's te beschermen tegen aanvallen van de zeerovers die op rooftocht gingen op de Balearen. Op Ibiza staan ongeveer nog 14 van deze torens die allemaal visueel met elkaar verbonden zijn. Torres Ibiza is nu bedoeld om heerlijk rustig te verblijven op het Spaanse eiland in de Middelllandse zee.

In de toren zijn twee prachtige kamers om te slapen. ( beide met airco )  Op de toren is een dakterras met prachtig uitzicht op de oude stad Ibiza en de zee.

Zoals in Spanje gebruikelijk is wordt er gebouwd rondom een patio. Naast de toren is de woonkamer/keuken ( met airco ) met openslaande deuren naar het terras van 60 m2. Voor in het voorjaar en de winter is er een houtkachel.

De toren met bijgebouwen (extra slaapkamer met airco , badkamers en woonkeuken) is ingericht om met 6 mensen te verblijven.  Aan de westkant van de toren bevind zich een zwembad ( 9 bij 5 ) met een terras van 80 m2. Op het terras is een Weber buitenkeuken. Ook kun je gebruik maken van ons wifi netwerk. 

 

Naast de toren is een gastenverblijf gebouwd. Met eigen badkamer en eenvoudige keuken is dit verblijf geschikt voor 2 personen. Totaal kan je dus met 8 personen verblijven.

 

Torres Cant font is erg geschikt om met een grote familie of twee families te verblijven.  Het complex heeft veel privacy. 

 

 

Terras zuidkant

Terras zuidkant
Terras zuidkant

Het terras ( 60 m2 )  biedt uitzicht op formentera en Cap des Falco. Het terras heeft een grote eettafel, lounge bank en hangmatten. Geheel in marokaanse sfeer.

De woonkamer

De woonkamer

De woonkeuken is in tradionele stijl met savina hout en een terracota vloer. De keuken is ingericht met modern fornuis met oven. Verder natuurlijk koelkast en alle keukenbenodigdheden. En een grote tafel om aan te eten. Er is een houtkachel voor in het voor- en najaar.

De openslaande deuren bieden een prachtig uitzicht op Formentera en Cap des Falco. 

Badkamers

Badkamer
Badkamer

Bij de toren, rondom de patio zijn er twee badkamers, waarvan er een met een bad. Het gastenverblijf heeft een eigen badkamer.

Er is een wasmachine die gebruikt kan worden.

Patio

De patio
De patio

De patio verbind de toren met de keuken, slaapkamer en badkamer. De toren is uit 1600. De aanbouw dateert uit 2010 en is geheel in traditionele stijl gebouwd.

Het gasten huisje

Het gasten huisje

Aan de voorkant van de toren staat een huisje. Compleet met keuken, 2 persoonsbed, badkamer en een airco. Vanuit het bed kijk je door de openslaande deuren heerlijk over de heuvels.  Ook is er een overdekt terras met uitzicht op de oude stad. Dit huisje kan er extra bij gehuurd worden.

de toren

de toren

De toren zie je liggen boven op de heuvel. Vanaf de oude stad, formentera en de luchthaven kun je de toren ook zien.

Keuken

Moderen maar tradioneel gebouwde Ibiza keuken
Moderen maar tradioneel gebouwde Ibiza keuken

Ook de keuken is in 2010 opnieuw gebouwd. De keuken is voorzien van moderne apparatuur als een vaatwasmachine en wijnkoelkast. Ook in de keuken savina hout en handgebakken terracota tegels.

Torenkamer

Torenkamer
Torenkamer

De mooiste kamer is de torenkamer boven. Deze heeft een balkon met uitzicht op de oude stad Ibiza en een trap naar het dakterras van de toren. In de kamer staat een 2 persoonsbed . 's Ochtends schijnt de zon heerlijk naar binnen. Ook deze kamer heeft airco

page loading